«Εννέα μήνες από τότε που πρωτολειτούργησε η ψηφιακή πύλη του Δημοσίου, το γνωστό gov.gr, τώρα μεταφέρεται στην κυριολεξία στο κινητό μας, το κράτος έρχεται πια στα χέρια μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως πρόκειται για «μία εφαρμογή που θα διευκολύνει τον πολίτη να έχει κάθε στιγμή μαζί του τα όποια ηλεκτρονικά έγγραφα του χρειάζονται, από απλές εξουσιοδοτήσεις μέχρι ληξιαρχικές πράξεις, αλλά και να μπορεί να συναλλάσσεται με το Δημόσιο από όπου κι αν βρίσκεται».

Ο κ. Πιερρακάκης συμπλήρωσε ότι η εφαρμογή για το gov.gr στα κινητά τηλέφωνα δίνει στους πολίτες πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του κράτους από όπου και αν βρίσκονται και ουσιαστικά πρόκειται για έναν «ψηφιακό χαρτοφύλακα» με πολλαπλές λειτουργίες.

Τι είναι το GovApp

Η εφαρμογή του gov.gr για φορητές συσκευές που θα επιτρέπει στους πολίτες να έχουν ανά πάσα στιγμή πρόσβαση σε όλες τις ψηφιοποιημένες υπηρεσίες του Δημοσίου μέσω του κινητού τηλεφώνου ή του τάμπλετ τους και να δουν όλα τα έγγραφα που έχουν εκδοθεί ηλεκτρονικά για λογαριασμό τους, όπως υπεύθυνες δηλώσεις, εξουσιοδοτήσεις και πιστοποιητικά.

Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά πώς θα κάνετε ηλεκτρονικά υπεύθυνη δήλωση και εξουσιοδότηση

Πώς να κατεβάσετε την εφαρμογή στο κινητό σας – Οι λειτουργίες της

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στα App stores, iOS & Android και οι πολίτες μπορούν να την κατεβάσουν δωρεάν.

Η είσοδος στις υπηρεσίες θα γίνεται με τους κωδικούς που διαθέτουν στο TaxisNet ή από το e-banking κάποιας από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς, Alpha, Eurobank).

Η πύλη gov.gr πολύ σύντομα θα προσφέρει περι τις 1000 υπηρεσίες ενώ μια από αυτές θα είναι και η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατα του κορωνοϊού.

 

Πηγές: kathimerini.gr, cnn.gr